Selamat datang ke Portal Rasmi Setiausaha Kerajaan Negeri Sabah

     COVID-19  Malaysia.gov energy Sabah.gov  LINKED IN LinkedIn

Aktiviti dan Peristiwa

Dewan Undangan Negeri Sabah Bersidang 4 Hari Bermula Isnin

{Play}KOTA KINABALU - Dewan Undangan Negeri (DUN) Sabah bersidang selama empat hari bermula Isnin ini dan telah dihadiri oleh YB Setiausaha Kerajaan Negeri Sabah. Turut hadir ialah Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam Negeri, Datuk (Datu) Rosmadi Datu Sulai.

Sebanyak empat rang undang-undang dibawa pada persidangan kedua penggal ketiga DUN Sabah Ke-16. Prosedur operasi standard (SOP) bagi mencegah penularan COVID-19 seperti pemakaian pelitup muka dan ujian calitan masih dikuat kuasa ketika persidangan kali ini.

Persidangan kali ini DUN Sabah membenarkan kehadiran pemerhati, justeru mereka yang berminat untuk menjadi pemerhati dikehendaki membuat permohonan kepada pihak urus setia persidangan dimana sekolah, badan bukan kerajaan boleh buat permohonan begitu juga pemerhati Yang Berhormat Ahli Dewan tetapi dengan kapasiti dan tempoh yang terhad  tertakluk kepada SOP  yang telah ditetapkan.

Slide
YB Datuk Seri Panglima Sr. Haji Safar bin Untong, JP
Setiausaha Kerajaan Negeri Sabah

"Pengurangan karenah birokrasi dalam sistem dan prosedur kerja yang lama melalui pendigitalan perkhidmatan kerajaan akan membantu usaha membanteras rasuah, meningkatkan kecekapan serta menggalakkan perubahan sikap penjawat awam"

Bingkisan Integriti
sabah crest faviconPejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sabah
Aras 28, Blok A, Menara Kinabalu,
88400 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Talian: 088-369900 088-369901
Faksimili: 088-211016
Navigasi Google Maps