Selamat datang ke Portal Rasmi Setiausaha Kerajaan Negeri Sabah

     COVID-19  Malaysia.gov energy Sabah.gov  LINKED IN LinkedIn

Aktiviti dan Peristiwa

Lebih 800 Orang Sertai Berbasikal Bersama TYT

{Play} KOTA KINABALU, SABAH – Lebih 800 penggemar sukan berbasikal menyertai Program Berbasikal Bersama Yang di-Pertua Negeri, Tun Juhar Mahiruddin, pada Sabtu.

Acara pelepasan sejauh 13 km diketuai Tun Juhar bermula seawal 7.30 pagi disempurnakan oleh Timbalan Ketua Menteri, Datuk Seri Dr Joachim Gunsalam merangkap Pengerusi Jawatankuasa Induk Perayaan Hari Jadi Rasmi Ke-69 Tuan Yang Terutama Yang di-Pertua Negeri Sabah.
Turut dilepaskan, kumpulan berbasikal yang diketuai Toh Puan Norlidah R.M Jasni melalui Kampung Air, Taman Sri Kepayan seterusnya menuju ke Tanjung Aru sebelum menamatkan kayuhan sejauh 20 km tersebut di perkarangan Dewan Bandaraya Kota Kinabalu (DBKK).

Selain acara memotong kek hari jadi, program berkenaan juga diserikan dengan persembahan hiburan dan cabutan tiket bertuah.

Hadir sama, Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Seri Panglima Sr. Haji Safar Untong dan Mayor DBKK, Datuk Noorliza Awang Alip.

Slide
YB Datuk Seri Panglima Sr. Haji Safar bin Untong, JP
Setiausaha Kerajaan Negeri Sabah

"Pengurangan karenah birokrasi dalam sistem dan prosedur kerja yang lama melalui pendigitalan perkhidmatan kerajaan akan membantu usaha membanteras rasuah, meningkatkan kecekapan serta menggalakkan perubahan sikap penjawat awam"

Bingkisan Integriti
sabah crest faviconPejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Sabah
Aras 28, Blok A, Menara Kinabalu,
88400 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Talian: 088-369900 088-369901
Faksimili: 088-211016
Navigasi Google Maps